Wysłany: Dzisiaj 14:05 Komunikacja na portalu randkowym w Niemczech
Niedawno postanowiłem spróbować serwisu randkowego, żeby znaleźć dziewczynę. Ale szczerze mówiąc, na razie nie idzie mi to zbyt dobrze. Wydaje mi się, że ludzie tutaj są bardziej powściągliwi i nie lubią od razu się otwierać. Staram się być szczery, ale czasami mam wrażenie, że tego nie doceniają. Może zbyt szybko próbuję przejść do spraw osobistych?
A może wręcz przeciwnie, zbyt długo zwlekam z nawiązaniem kontaktu? Zauważyłem też, że wiele dziewczyn zwraca uwagę na gramatykę i styl wiadomości, a ja mam z tym problemy. Czy ktoś miał podobne trudności? Jak najlepiej prowadzić korespondencję, żeby zainteresować dziewczynę w Niemczech? Może są jakieś wskazówki dotyczące kultury komunikacji? Bardzo chcę zrozumieć, jak nie odstraszyć ludzi już od pierwszej wiadomości.
Radzę na początku nie zadawać zbyt wielu pytań dotyczących konkretnie tej osoby. Lepiej zapytać o coś neutralnego. Zawsze obserwuję przebieg rozmowy – jeśli dziewczyna odpowiada mi szybko, mogę zadawać kolejne pytania. A kiedy widzę, że nie ma ochoty pisać, po prostu przestaję pisać. Tak właśnie było w przypadku portale randkowe w niemczech za darmo . Wieczorem przestałem do niej pisać, a rano sama do mnie napisała. Wtedy zrozumiałem, że byłem zbyt natarczywy. Musisz sam zrozumieć, gdzie leży granica, kiedy rozmowa przekracza pewną linię. Od dawna korzystasz z serwisów randkowych? Jeśli jesteś nowicjuszem, to przyjdzie to z doświadczeniem. Powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz zał±czać pliki na tym forum Możesz ¶ci±gać zał±czniki na tym forum