PUNK FORUM » FAQ
» Statystyki
» Grupy
» Użytkownicy
» Szukaj
» Zaloguj
» Rejestracja

Poprzedni temat :: Następny temat
ALKOHOL. NADWAGA. EFEKT JO-JO. DIETETYK. PIWO, IG DLA PIWA.
Autor Wiadomość
SylwiaTUFT

Dołączyła: 08 Sie 2010
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Płeć:
Wysłany: Pon 09 Maj, 2011   ALKOHOL. NADWAGA. EFEKT JO-JO. DIETETYK. PIWO, IG DLA PIWA.

______________________________________________________________________________________________________________________________________
PIWO. ETYMOLOGIA. ♥♥♥♥♥

BH.236.
MOTTO: PIWO, TO OCZYWISTOŚĆ. :lol: *****

WIKIPEDIA:
Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich.

IRL KRAKÓW:
Wymieniony wyżej napój (piwo) zawsze wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania. Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, zatem wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne.

PROBLEM MOŻE WYSTĄPIĆ, DOPIERO W PRZYPADKU KUMULACJI TOKSYN:
Tj. gdy wypijamy więcej niż 0,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn skutecznie. Wobec tego napój ten nie może być zalecany, nie musi być zakazany i dlatego też klasyfikuje się go jako dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
Piwo to napój po którym się nie tyje, czyli biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. *****

NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O piwie i nie tylko o piwie, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszjąc się przy tym skutecznie.

PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.

NALEŻY TAKŻE DOSTOSOWAĆ SIĘ DO WSKAZÓWEK DIETETYCZNYCH:
I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy.

KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. :cool: *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.236.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

236.002. Piwo. (schłodzone)... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG
Plik ściągnięto 14437 raz(y) 9,76 KB

236.1. Piwo jasne. IRL KRAKÓW. Wykres. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG
Plik ściągnięto 17369 raz(y) 6,87 KB

236.013. Piwo lepsze od... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG
Plik ściągnięto 98 raz(y) 25,56 KB

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460
Ostatnio zmieniony przez SylwiaTUFT Śro 20 Sty, 2016, w całości zmieniany 9 razy  
 
Aneta
kąśliwa żmija

Dołączyła: 02 Gru 2005
Posty: 2702
Skąd: Ohra
Płeć:
Wysłany: Pon 09 Maj, 2011   

no dobra ale o co chodzi ? :eeek:
 
zachariasz


Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 1006
Skąd: Cybullandia/Lubelskie
Płeć:
Wysłany: Pon 09 Maj, 2011   

O oczywistą oczywistość :-|
_________________
Piss and love!
 
 
Cyb


Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 307
Skąd: WLKP/BDG
Płeć:
Wysłany: Pon 09 Maj, 2011   

@op
Pierwsza lepsza tabelka z sieci, pokazuje, że piwo ma IG 110, czyli o japierdole. poza tym piwko ma do 300kcal i jak zauwazylas, tam prawie nic nie ma w sensie wartosci odzywczych, wiec to sa puste kalorie. i wez na dobrej imprezie zajeb 8 browarow, co jak sobie pomnozysz razy 200kcal, czyli mniej niz ma wychodzi ci prawie cale dobowe zapotrzebowanie kobiety srednich gabarytow. dojeb do tego jakies czipsy i voila. bez kitu piwo lepsze od chleba, bo gryzc nie trzeba.
a sorry, ze wspominam, ale watroba cie kocha
_________________
Limitations are limitless
 
suchy693
Moderator


Dołączył: 19 Cze 2010
Posty: 4114
Skąd: GROCHOW CROSS
Płeć:
Wysłany: Pon 09 Maj, 2011   

zachariasz napisał/a:
O oczywistą oczywistość :-|
to po co te wiadomosci nie czaje tego tematu :crazy:
_________________
EL SEXO AS PURE MERDE!!!!!!!!!!!!!!
 
ko0niu
jaszczurka beznoga


Dołączył: 12 Sie 2007
Posty: 2984
Skąd: Ostrowiec Św./ Krakau
Płeć:
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011   

Też nie ogarniam o co chodzi, wiadome jest, że piwko kolorycznym jest aczkolwiek ja jakoś nie dorobiłem się jeszcze beercepsa mimo, iż zdarzają się takie tygodnie kiedy codziennie praktycznie do obiadku jednego bronka walnę a na weekendzie wiadomo - weekend :oops:
 
 
PepsiPL


Dołączył: 04 Cze 2007
Posty: 592
Skąd: Maniowy
Płeć:
Wysłany: Wto 10 Maj, 2011   

U mnie powoli zaczyna się ten mięsień kształtować, więc muszę dbać o niego zdecydowanie bardziej niż dotychczas.. :jacko:
_________________
www.myspace.com/ADHDsyndrom ,
http://www.youtube.com/watch?v=1Twf5rCUBug "in our young hearts will dance chaos again!"
 
 
Aneta
kąśliwa żmija

Dołączyła: 02 Gru 2005
Posty: 2702
Skąd: Ohra
Płeć:
Wysłany: Śro 11 Maj, 2011   

może po prostu zmienię temat - na mięsień piwny - a ten pierwszy post będzie tak sobie wisiał ? :zongler:
 
SylwiaTUFT

Dołączyła: 08 Sie 2010
Posty: 2
Skąd: Warszawa
Płeć:
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012   CELLULIT. REFLUKS. FACEBOOK. EFEKT JO-JO. CHLEB TYPU KR-IRL.

______________________________________________
ZOBACZ TAKŻE: NISKIE WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.

CHLEB TYPU KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. *****
1.TEMAT.
http://www.he.com.pl/forum/viewtopic.php?p=3490

ARTYKUŁ BH.548.
1._: http://www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: http://www.modauroda.fora...onalne,799.html
3._: http://www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
004.(1.T.) _: http://uwagababciagotuje....ej-z-ryzem.html

Biologia, medycyna.
1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.

______________________________________________

1.001. 61,9 KB. CHLEB TYPU KR-IRL... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG
Plik ściągnięto 83 raz(y) 61,98 KB

1.a. CHLEB typu KR-IRL. 63,8 KB. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG
Plik ściągnięto 105 raz(y) 63,9 KB

_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  





© 2002-2013 PunkSerwis | All human rights reserved
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 17