To przerażające, ale clipy wymyśla i kręci też zazwyczaj kto inny, to samo okładki, ciuchów też sobie nikt sam nie szyje.
Chyba się nie rozumiemy. Jeśli jesteś poetą i chcesz coś przekazać to wynajmujesz drugiego poetę aby Ci napisał coś co Ty masz na myśli czy piszesz sam Na tym polega różnica.
Stanzberg napisał/a:
chciałem tylko powiedzieć, że muzycznie to nie jest żadne dno (na półce mainstreamowy pop).
odnośnie tematu, ciekawy fragment z zupełnie nieklimaciarskiego pisma "twoja muza":
Wiele osób poszukuje sposobu na zrobienie przeboju,a w dobie rozwoju mass mediów stworzenie hitu stało się tak opłacalne,że angażuje się do tego wielu ludzi i przeznacza znaczne środki finansowe.Zaczęto też korzystać z komputerowych baz danych i analizować je.Do najbardziej znanych należą "Hit Song Science" i "Platinum Blue Music Intelligence".Programy te,korzystając z katalogu zawierającego kilka milionów piosenek,analizują je pod względem linii melodycznych,rodzaju progresji akordowych,skomplikowania rytmów a nawet barwy głosu wokalisty.Powstaje w ten sposób pewien "wzór hitu" i z nim program porównuje kolejną propozycję.
Myślę że to znacznie odróżnia punkowe kapele od gagowych produkcji.
_________________ culture is not your friend
recze bere !
Zaczęto też korzystać z komputerowych baz danych i analizować je. (....) Powstaje w ten sposób pewien "wzór hitu" i z nim program porównuje kolejną propozycję.
Myślę że to znacznie odróżnia punkowe kapele od gagowych produkcji.
To jest trochę przerażające, może jeszcze stworzą programy pozwalające zaprogramować "powieść idealną" czy "genialny poemat".
Nie wierzę, że da się wyprodukować szlagier w ten sposób, można co najwyżej stworzyć kandydata na przebój. Tyle, że ten sam efekt osiągniemy przy użyciu odrobiny wyczucia.
Tyle, że ten sam efekt osiągniemy przy użyciu odrobiny wyczucia.
no i w ten sposób gra się punka.jest to dla grających przyjemność,nie inwestycja w kase czy popularność. natomiast w taki hit angażuje się kupę kasy więc chce się mieć pewność
Stanzberg napisał/a:
Nie wierzę, że da się wyprodukować szlagier w ten sposób, można co najwyżej stworzyć kandydata na przebój.
no o to chodzi z tym "wzorem hitu" porównywane sa nowe propozycje.
_________________ culture is not your friend
recze bere !
Ja zaraziłem się bałkańskimi rytmami znacznie szerzej niż do tej pory i ten rodzaj grania podklejam do swoich ulubionych
_________________ "Z każdym dniem mojego życia zwiększa się nieuchronnie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w dupę"
"Ktoś zapytał mnie: czym jest punk? Kopnąłem w śmietnik i powiedziałem: to jest punk. Wtedy on kopnął i spytał: to jest punk? Odpowiedziałem: nie, to jest trendy"
u mnie ogolnie zaczeło sie od metalu, wiec poza punkiem duzo wracam do starych kawałków min. Pantery, Kreatora, Iron Maiden. Ostatnio dużo Comy słucham, "pierwsze wyjście z morku" polecam punki
_________________ "żyj tak, aby nigdy nie pisać menu dla czyichs wyżerek"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum