za kilka lat pójdziesz na rozmowę o pracę, jak się ubierzesz w garsonkę i nałożysz ładne okulary i do tego będziesz miała schludną fryzurę i grzeczne pantofle do mas zszanse na dobrą pracę, jak pójdziesz w dżinsach i martensach to trochę słabszą, w żaden sposób nie wpływa to na twoją inteligencję, możliwości i potencjał, a jednak tak jest
może ja już straciłem złudzenia, a ty jeszcze nie ale po mojemu to swiat trzeba brac takim jaki jest a nie taki jakbyśmy chcieli
_________________ Si Deus nobiscum, quis contra nos?
za kilka lat pójdziesz na rozmowę o pracę, jak się ubierzesz w garsonkę i nałożysz ładne okulary i do tego będziesz miała schludną fryzurę i grzeczne pantofle do mas zszanse na dobrą pracę, jak pójdziesz w dżinsach i martensach to trochę słabszą, w żaden sposób nie wpływa to na twoją inteligencję, możliwości i potencjał, a jednak tak jest
może ja już straciłem złudzenia, a ty jeszcze nie ale po mojemu to swiat trzeba brac takim jaki jest a nie taki jakbyśmy chcieli
W oficjalnej sytuacji pewnie, ma to ogromne znaczenie. Przy tej przykładowej rozmowie o pracę pracodawca ma w końcu chwilę na powierzchowną ocenę człowieka, nie zna tej osoby. Jednak w życiu zanim określi się osobę i wyrobi się pełną opinię z prawem do krytyki, wydawania sądów należy ją jednak lepiej poznać i poznać jej faktyczną wartość - i o to mi chodziło. Zdaję sobie sprawę z tego, że świat nie jest taki jak w idealistycznych wyobrażeniach, jednak wg moich poglądów na dyskryminację i powierzchowność nie powinno być miejsca, bo to krzywdzi i szkodzi.
_________________ pierdol ten świat, bo on jest właśnie piekłem
o kobietach to przypomniał mi się z grubsza cytat z American Horror Story: "kobiet używam do dwóch rzeczy - sexu i robienia kanapek. na sex jestes ewidentnie za stara, więc jesli nie masz zamiaru pojść do kuchni i wcisnąć plasterka szynki między dwie jebane kromki chleba to wypad z mojego domu!"
_________________ Want to fuck up, drop out, never trust a fucking hippie.
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' up your music to punk.
If I could do it so could anyone
Niestety ale 100% poparcia z Mecem - i choćbyś tego chciała czy nie to nawet nie świadomie oceniasz człowieka powierzchownie jeśli nie znasz go
_________________ "Z każdym dniem mojego życia zwiększa się nieuchronnie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w dupę"
"Ktoś zapytał mnie: czym jest punk? Kopnąłem w śmietnik i powiedziałem: to jest punk. Wtedy on kopnął i spytał: to jest punk? Odpowiedziałem: nie, to jest trendy"
_________________ "Z każdym dniem mojego życia zwiększa się nieuchronnie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w dupę"
"Ktoś zapytał mnie: czym jest punk? Kopnąłem w śmietnik i powiedziałem: to jest punk. Wtedy on kopnął i spytał: to jest punk? Odpowiedziałem: nie, to jest trendy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum