Nie widzę żadnego uzasadnienia tylko bełkot wyjątkowo zakompleksionego człowieczka.
Tyle razy prześwietlałeś rozmaite imprezy pod kątem koszerności w duchu DIY, to teraz Tobie ktoś powiedział "sprawdzam". C'est la vie.
O to mi tylko chodziło. Napewno nie bedę nikomu wmawiał, że zły jest DIY. Początki w NEGATYWIE to była ciekawa inicjatywa w czasie kompletnej posuchy punkowej. To jest dobra impreza jak wiele innych. Chociaż brakuje mi na niej młodych kapel. Bo kto grał tam najmłodszy starzem podczas 7 lat?
Szymon69
Po pierwsze: hardcore=punk.
Po drugie: crust=punk, czy to są komuś podoba czy też nie - trzeba to zaakceptować
Po trzecie: co w takim razie grają Restarts, Desperat, Biała Gorączka czy Wasted, jeśli nie pankroka?
Po czwarte: byłem tam i nie jestem starym dziadem-kombatantem.
BTW.
Festiwal = ogień. Klimat spoko, sałnd świetny i zajebiste występy kapel. Na zdecydowany plus wypadli dla mnie Birthday Party Band, Desperat, Restarts i Agrimonia. Skitsystem to nie do końca mój klimat, ale spoko zabrzmieli i zagrali dobry gigiol. Nie specjalnie weszło mi jedynie Downfall of Gaia i ululało mnie do snu. A EFAE na końcu wypadło spoko jak zawsze + dorzucili do seta jeden nowy numer, który na bank będzie koncertowym hitem do skandowania.
Tyle
Nie widzę żadnego uzasadnienia tylko bełkot wyjątkowo zakompleksionego człowieczka.
Tyle razy prześwietlałeś rozmaite imprezy pod kątem koszerności w duchu DIY, to teraz Tobie ktoś powiedział "sprawdzam". C'est la vie.
Nie ktoś, tylko motór.
Uwielbiam jak (od lat) szczypiesz naszą imprezę, ale teraz naprawdę komicznie Ci to wyszło.
BTW ostatnia odpowiedź dla motóra - chłopie, ani jedna złotówka z Energi itp. nie poszła na festiwal. To klub ma umowę z Energą itd więc pakuje te loga na swojej stronie. My mamy u siebie tylko logo trojmiasto.pl a to m.in. dlatego, że popieramy LOKALNE, nie korporacyjne media, jak GW, której patronat nam zarzucasz i nie potrafisz mały człowieku, swego kłamstwa odszczekać.
To nie jest przecież żadne 'szczypanie' festiwalu, prędzej Ciebie osobiście. Zdarzało Ci wyciągać innym fakty o rzekomej nie-punkowości ich imprez, a teraz ktoś robi to Tobie, w dodatku w kiepskim guście. Przyjemnie...?
Ja akurat jestem tutaj obserwatorem, nie uczestnikiem zmagań, więc moja opinia w temacie nie ma nic do rzeczy.
[Zdarzało Ci wyciągać innym fakty o rzekomej nie-punkowości ich imprez, a teraz ktoś robi to Tobie
Stan,ale ten ktoś to Motór. To się trochę nie liczy
Wydaje się to być oczywiste ale Stanowi najwyraźniej brak dobrej woli.
Poza tym Stan - szczypałeś fest w Gdyni, doskonale pamiętam-y. Przykro mi, że Twój ustecki faworyt bez kasy od miasta padł a jakiś krast trzyma się mocno. Nic na to nie poradzę.
Kiepskie jest też imputowanie mi podobnej roboty do tej motóra. Doskonale wiesz, że chodzi mi o DIY vs sponsoring a nie posługiwanie się kłamstwami. Tak więc byłoby miło, gdybyś nieco zmienił swą retorykę, bo póki co stoi ona niebezpiecznie blisko tej, polegającej na obrzucaniu błotem.
Ja sobie raczej żarty robię, niż poważnie staję w jego obronie. Nie mówiąc, o obrzucaniu kogokolwiek błotem, na to mam zbyt wiele dystansu.
Nie sądzę też, żeby jego argumenty były jakiejś nadzwyczajnej próby, a najlepiej o tym świadczy fakt, że odpuściłem sobie czytanie tego już po pierwszym poście.
PS: Ustecki spęd nie upadł, tylko póki co, nie odbył się w tym roku, a to różnica.
To jakas obsesja z tym "motór"? Bo jeśli padają jakieś argumenty to z braku kontrargumentu wyciąga sie jak kapelusza argument personalny "motór". Mniejsza z tym.
Stronę wcześniej pokazne jest jasno jak klub przy okazji imprezy DIY promuje grupę *ENERGA, faceebook i cos tam jeszcze.. Da sie to wytlumaczyć i co ważne czy można coś z tym zrobić?
(*Społka Energa z 51 procentowym udziałem skarbu państwa)
hardcore punx napisał/a:
To klub ma umowę z Energą itd więc pakuje te loga na swojej stronie. My mamy u siebie tylko logo trojmiasto.pl a to m.in. dlatego, że popieramy LOKALNE, nie korporacyjne media, jak GW, której patronat nam zarzucasz i nie potrafisz mały człowieku, swego kłamstwa odszczekać.
To poniżanie masz w zestawie zeby każdorazowo wymyslac rozwowcy? (zaloz sobie zespol spiewajacy o nienawisci i tam sie może wyzywaj) Napisałem, że wielokrotnie promowana była ta impreza przez pracownika GW na jej łamach. Swoja drogą dlaczego sie tak oburzyłeś? To przeciez wlasciwie niezależny biznes.
Dobre wytłumacznie. Klub ma jakieś dziwne umowy ale nas to nie dotyczy. Sorry ale to nie ma wyboru sposrod klubów w 3M? Takie gadanie, że to logo klubu a nie imprezy po prostu do mnie nie trafia. Wystarczy przyjrzec sie tej stronie dokładnie.
Lokalne media.. no świetnie. Jeszcze może rzetelne i niezależne i fachowe.
hardcore punx napisał/a:
mi o DIY vs sponsoring..
Ważne żeby ulokować sie pomiedzy tymi co mają kasę i udawać że my jesteśmy jacyś lepsi. Otoż nie. Jesteście tacy sami. Mi nie przeszkadzałoby gdyby taki fest odbywał sie w studenckich klubach typu eskulap w Poznaniu. Tak samo finansowany z budzetu jak i Ucho.
p.s. Mała prosba i wskazówka ode mnie. Zamiast wyzywać kogoś kto wytknał niekonsekwecje zwroć sie do klubu żeby naprawił błąd (o ile to był bląd) i tam prosze kierować pretensje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum