dla mnie zdecydowanie najwazniejsza kapelka drugiej fali punkrocka, najlepszy brytyjski hcpunk, lykam po prostu wszystko co udalo im sie wydac, pozatym apokaliptyczny klimat i wogle miodzio, a Hear Nothing... to jedna z najlepszych plyt (jezeli nie najlepsza) jaka slyszalem.....lubicie?
Wysłany: Wto 16 Sie, 2005 Re: Discharge
Arbuz napisał/a:
dla mnie zdecydowanie najwazniejsza kapelka drugiej fali punkrocka, najlepszy brytyjski hcpunk, lykam po prostu wszystko co udalo im sie wydac, pozatym apokaliptyczny klimat i wogle miodzio, a Hear Nothing... to jedna z najlepszych plyt (jezeli nie najlepsza) jaka slyszalem.....lubicie?
podeszli do sprawy w taki sposob, ze chyba nawet fani mogli byc wkurwieni
No bo o to w disorderze chodzilo.drunk punk rules !!!
piter ja widzialem kilka kapel grajacych pod wplywem i bylo ok. to nie o to chodzi. oni wtedy w svojsicach jakiegos typa z lapanki na perke wzieli i sprawiali wrazenie jakby sami nie znali wlasnych numerow. a grali o takiej porze (sobota wieczór), ze naprawde mozna bylo wpuscic wowczas kapele normalnie podchodzaca do grania.
discharge to nie taka pierwsza lepsza kapela bo nie dość, że zazwyczaj jest wymieniana jako reprezentant punka 82 (nie wiem, czy trafiliście na coś takiego, zawsze, jak ktoś pisze że np. słuchał ostrego punka to pisze, że "słuchał kapel w stylu gbh, exploited i discharge"). A panowie stamtąd jeśli się nie mylę mieli jako pierwsi irokezy (jeśli jestem w błędzie to prosze wyprowadźcie mnie)
zajebiste+klasyka
revin
Dołączył: 18 Wrz 2005 Posty: 139 Skąd: patrimonium del pueblo
Wysłany: Pią 21 Kwi, 2006
ikona
_________________ żyjemy w świecie, gdzie wszystko zostało znormalizowane, ujednolicone, sprowadzone do tej samej postaci. gdzie nawet bunt zmienia się w groteskę ...
"Pustka" P.D.P.
Wysłany: Pią 21 Kwi, 2006
hm ostatnio widziałem jakiegoś skejciucha w bluzie z czymś jakby przeróbką okładki (tej u arbuza) - zamiast napisu Discharge - Spitfire no i gołąb ucięty do połowy - o co chodzi, co sie stao?
_________________ C(A)PITALISM-SMASH THE WELFARE STATE
założyłem o tej kapeli nie przeglądając wcześniej formum- sorry za bałagan jakby co.
co do Discharge- poznałem tą kapele z pomocą ojca- niemałą miłością z młodości. Do dziś śmiagam w fioletowym sweterku po ojcu z napisami z tyłu i przodu "Discharge".
Kapela ze strony muzycznej po prostu powala. Często, np. po darciu mordy Wattiego warto puścić Discharge. Kapela z jajem, gra mocno, szybko i na temat.
Jedyny mankament to brak informacji o składzie i inych duperelach z nią związanych w języku polskim. Może wy coś wiecie?
Browar Gość
Wysłany: Wto 24 Paź, 2006
Klasyka,ikona,symbol.
Jednak dla mnie w duzych ilościach męczące, a płyt wydanych po Never Again nawet nie tykam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum