Czy Turbacz jest trudny? Mam jakieĹ 40 lat, chodzÄ rekreacyjnie, nie jestem wysportowany ale teĹź nie jestem w zĹej formie. Zastanawiam siÄ czy dam radÄ.
Dasz radÄ spokojnie. Turbacz nie jest trudny technicznie, to jest dĹugi marsz przez las i polany bez Ĺźadnych ekspozycji ani technicznych trudnoĹci. GĹĂłwny problem to odlegĹoĹÄ bo z Rabki w obie strony to jakieĹ 20-25 km i kilka godzin marszu co przy braku regularnego chodzenia moĹźe byÄ odczuwalne w nogach. Wychodzisz rano, nie spieszysz siÄ, robisz przerwy ile chcesz i dajesz radÄ. Buty z dobrÄ podeszwÄ sÄ waĹźniejsze niĹź kondycja. Na szczycie jest schronisko PTTK gdzie moĹźesz coĹ zjeĹÄ i odpoczÄ Ä przed zejĹciem. Widoki na Tatry, BabiÄ GĂłrÄ i caĹe Beskidy przy dobrej pogodzie sÄ piÄkne i warte wysiĹku. Serio nie stresuj siÄ, to jest wycieczka dla normalnych ludzi a nie alpinistĂłw. JeĹli szukasz noclegu w Rabce przed takÄ wycieczkÄ sprawdĹş na https://www.gorskiraj.com/.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum