sylvicious
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 "W Końcu" The Sabała Bacała
Trochę to trwało, ale w końcu jest "W końcu" pierwsza płyta rzeszowskich punk rockowców z The Sabała Bacała. Płyta tłoczona, w tradycyjnym jewel case z rozkładaną 6-stronicową okładką. Płytę promuje video do kawałka "Pozytywny przekaz": LINK
1. BFF
2. Jak zarobić pierwszy milion
3. Pozytywny przekaz
4. Sobota
5. Manifest
6. Nie mów, że to deszcz
7. Muszelka
8. Płonie gandzia
9. Wyborcza
10. Ocalić od zapomnienia
Łącznie, 30 minut melodyjnego punk rockowego grania.
Może to dziwne, ale to bodajże pierwsza punk rockowa płyta z Rzeszowa od ponad 10 lat.
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013
Nazwa zespołu .... mocno odstrasza... na tyle dobrze że do tej pory nigdy nie słyszałem ani jednego kawałka tego zespołu
Nie wiem jak cała płyta ale.... pozytywny przekaz ... kurcze to jest naprawdę niezłe
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
_________________ Powoli będę szedł po śniegu za głosem wiatru północnego, co w wiecznej burzy i zamieci swobodny wieje od stuleci
i grożąc ziemi, grożąc niebu, człowieka uczy swego gniewu
Sugerowanie się nazwą raczej nie popłaca, a w tym przypadku to już na pewno Płyta jest bardzo tania więc warto "zaryzykować", że tak powiem , osobiście bardzo polecam
_________________ Pamiętaj jedno życie masz
Nie mów to deszcz, gdy plują w twarz
Nie bój się swego zdania mieć
Konformizm gorszy jest niż śmierć
sylvicious
Wysłany: Wto 25 Cze, 2013
Miło, że się podoba. Płytka na żywo wygląda mniej więcej tak:
Fajnie gracie, ja co prawda wolę trochę ostrzejsze brzmienie, ale u was widać muzyczną dojrzałość i generalnie piosenki są jak najbardziej do posłuchania
Uwielbiam The Sabała Bacała. Ich utwór Manifestacja - który na płycie jest w pozycji bodajże czwartej - wymiata. Lubię ich kawałki, są inne niż utwory innych wokalistów. Tworzą oni wyjątkowy i niepowtarzalny klimat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum