no nie wiem, grindowcy słuchają grindu poza tym wiele kapel nagrało kawałki dezertera dla potrzeb płyty, a czy słuchają kto to wie
c`mon, Dezerter to jedno z pionierow ostrego punka w Polsce - każdy rozsądny grindowiec zdaje sobie sprawe z ich zasług, i mimo iz perkusista nie grał nigdy blastów to konkretne temponagrań np. z "Underground Out of Poland" wzbudza szacunek :0 nie tlyko H407 coverowalo Dezertera, takze death/grindowe Parricide (ci z kolei "Spytaj policjanta")
zaslug Dezertera nei sposob przecnic, natomaist to co robia dzis...coz, sa w zasadzie obecnei rockowym zespolem i tyle
_________________ Kill your fucking idols
Just smash them on the wall
Don't buy their senseless records
Don't be their fuckin' toy
c`mon, Dezerter to jedno z pionierow ostrego punka w Polsce - każdy rozsądny grindowiec zdaje sobie sprawe z ich zasług, i mimo iz perkusista nie grał nigdy blastów to konkretne temponagrań np. z "Underground Out of Poland" wzbudza szacunek :0 nie tlyko H407 coverowalo Dezertera, takze death/grindowe Parricide (ci z kolei "Spytaj policjanta")
ale Krzysiu nie wyłuszczaj mi takich rzeczy bo ja naprawdę o tym wiem, piszę sobie z przymrużeniem oka
_________________ IQ jeden z drugim ma 102 a punk 77.
Z początku głos robala mnie drażnił xD Od paru miesięcy mi się przestawiło ;D śmiało moge powiedziec, że siedzą w ścisłej czołówie polskiego punka. Kocham ten zespół kurwa
lubieto77
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010
yang napisał/a:
Płyt studyjnych jakoś nietrawię.
też nie strawię, ale ogółem tak czy siak niezła kapela.
w sumie jedna z najważniejszych,ale i moich ulubionych kapel,głównie dzięki tekstom. nie mówię,że piosenki punkowe mają traktować tylko o okrutnym systemie itepe itede,ale czasami kiedy słucham jakiś żenad o pankrokowych dziewczynach ,nocnym życiu i ćwiekach napisanych na poziomie osiedlowych składów czy piotra kupichy to właśnie kapele typu dezerter przywracają mi wiarę w muzykę
_________________ ODDAJCIE MI PIEC PODOBNY DO BRAMY TRIUMFALNEJ ! ! !
Trochę się narażę na epwno ale mnie jakoś nie rpzkeonują do końca. Oczywiście lubię ich muzykę i cenię za postawę do epwnego momentu, ale nigdy mnie ich twórczość nie zachwyciła...
A ja wolę wokal Robala, co nie zmienia faktu, że ostatnie płyty nie były zbyt dobre - o ile "Nielegalny zabójca czasu" zawiera kilka godnych uwagi utworów, o tyle "Decydujące starcie" jest dla mnie totalną klapą. "Ziemia jest płaska" niszczy, ale minęło 12 lat...
_________________ "To jest punk rock, stary - tu się kradnie i morduje!"
Skandal śpiewał tak dawno temu, że ten etap stracił na znaczeniu, w świetle reszty dokonań.
Nie potrafię wskazać słabej płyty, przesłuchałem dziś prawie wszystkie, i każda ma w sobie to "coś".
Band wybitny. Muzycznie i tekstowo Jako jedni z niewielu pokazują jak się powinno pisać teksty dające do myślenia niepopadając w pankrokowe klisze, i ideologiczne agitki.
Właśnie dla mnie wciąż za dużo tej ideologii w Dezerterze, nie twierdzę, że tekstów nie mają celnych i jadowitych, ale razi mnie trochę ich idealizm i mówienie "co amsz robić by być wolnym", które im też się zdarza. Tekstowo cenię ich jednak niżej niż Karcer, Prawdę czy Profanację...
Tak, mnie też czasem odrobinę razi ich idealizm, wolę jednak przemyślenia zgorzkniałych cyników, ale to kwestia gustu.
Te teksty są bardzo dobre, i już.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum