PUNK FORUM
Forum Punkowe

Na każdy temat, nic o punku... - Piwo!!!

zachariasz - Sob 29 Sty, 2011

po kapslu mi się podoba ;-)
BadMotherfucker - Sob 29 Sty, 2011

Niestety te uszy mają tendencję do urywania się bo butle trzeba korkować mocno żeby woltaż i bąbelki nie uciekały a do najsolidniejszych te kapsle nie należą
Nie mniej w 2 litrowej butelczynie niema tego problemu bo ma zakręcany korek :cool:

zachariasz - Sob 29 Sty, 2011

Najlepszy pod tym względem jest Calsberg, z odkręcanym kapslem na szklanej butelce...
Szkoda tylko że drogi... znacie jakiś tani zamiennik?

BadMotherfucker - Sob 29 Sty, 2011

Calsberg jest nie do podrobienia, podobnie jak Haineken

Ja ostatnio jak mam ochotę na piwo to kupuję sobie to

Fanem smakowych piw nie jestem, ale to cudo mnie oczarowało od pierwszego spróbowania i mogę je żłopać non stop

Rotten82 - Sob 29 Sty, 2011

piłem wczoraj po raz pierwszy Perłę niepasteryzowaną i zajebista jest !
maliniak - Sob 29 Sty, 2011

Jeżeli będziecie mieli okazję spróbować gdzieś piw z Browaru Witnica to naprawdę polecam!
Szczególnie Lubuskie, Gorzowiak jasny i ciemny (miodowe) i Celtyckie!

BadMotherfucker - Sob 05 Lut, 2011

Ciekawy wynalazek - u mnie do zakupienia w alkoholach świata za 2.20 zł co jak na ten sklep wydaje mi się bardzo dobrą ceną. Pierwsze nie wchodzi przyjemnie, ale już drugie i trzecie to miód w gębie :cool:

suchy693 - Sob 05 Lut, 2011

DawiDawi napisał/a:
Zdecydowanie Żubr!!!
:glupek: :geek: :glupek:
ło jezu toz to hujnia ja ostatnio kupuję
Dzemu - Wto 08 Lut, 2011

A mi jakos pospakowal OKOCIM CZARNY.
Stanzberg - Wto 08 Lut, 2011

MAGNUS – rewelacyjne piwo, polecam sprawdzić wersję wiśniową i czekoladową: niebo w gębie.
BadMotherfucker - Wto 08 Lut, 2011

Te co ja pijam to chyba właśnie czekoladowe jest
Świetna sprawa kiedy ma się ochotę na odmianę od standardowych alkoholowych napoi

ko0niu - Wto 08 Lut, 2011

dziś to do obiadku pożarłem. Pyszne!!
BadMotherfucker - Wto 08 Lut, 2011

A dlaczego to coś jest czerwone :?: :shock:
Możesz coś więcej powiedzieć o tym piwku :?:

zachariasz - Śro 09 Lut, 2011

Prawdziwi twardziele piją tylko piwo z sokiem :lol:
ko0niu - Śro 09 Lut, 2011

To jest Ale górnej fermentacji, w rzeczywistości nie jest taki czerwony, (mój nie był, to jest zdjęcie z neta) czuć tam dużo goryczki, czuć chmiel ale też nutkę pszenicznego piwka. Jak dla mnie zajebiste. W rzeczywistości barwa ciemna, ale bardziej ciemno złota niż czerwona.

Piwo z sokiem to marnotrawstwo piwa.

Stanzberg - Śro 09 Lut, 2011

Pale Ale jest w miarę OK, ale przyznam, że nie pamiętam dokładnie. :oops:

Ostatnio byłem pod dużym wrażeniem Czarnego Kormorana, 3,6% i głęboki, czekoladowo-karmelowy smak.

Nina.E - Śro 09 Lut, 2011

pierwszy..specjal:) teraz lubuje sie w niepasteryzowanym :)
garage112 - Nie 13 Lut, 2011

U mnie wcześniej perła chmielowa, ale nie wiedzieć czemu bar przestał zamawiać od nowego roku, a tak przeważnie leżajsk albo w skrajnych przypadkach tj. aby sie dobić wojak super mocny :twisted:
suchy693 - Nie 13 Lut, 2011

zachariasz napisał/a:
Prawdziwi twardziele piją tylko piwo z sokiem :lol:
piłes Portera z sokiem to jest twardość twardzieli :mrgreen:
janek_janusz - Nie 13 Lut, 2011

garage112 napisał/a:
U mnie wcześniej perła chmielowa, ale nie wiedzieć czemu bar przestał zamawiać od nowego roku, a tak przeważnie leżajsk albo w skrajnych przypadkach tj. aby sie dobić wojak super mocny :twisted:

Jest jeszcze jedno piwo, które potrafi grzmotnąć. Jest to mocna wersja FAXE. W zasadzie jedna puszka daje moc czterech zwykłych piw. Piwo jesty litrowe i ma 10 %. Probowałem dwa albo trzy razy w życiu.

ko0niu - Nie 13 Lut, 2011

napewno jest słodkie i smakuje jak piwo z wkładką z jakiejś podłej wódy typu starogardzka. :hmm: 10% to już dupa nie piwo dla mnie. Nie lubie strongów. Portery owszem ale NIE TO CO TERAZ NAZYWA SIĘ STRONGIEM.
SantaClaus - Nie 13 Lut, 2011

ko0niu napisał/a:
napewno jest słodkie i smakuje jak piwo z wkładką z jakiejś podłej wódy typu starogardzka. :hmm: 10% to już dupa nie piwo dla mnie. Nie lubie strongów. Portery owszem ale NIE TO CO TERAZ NAZYWA SIĘ STRONGIEM.

Mi tam wojak mocny już wódą zalatuje....

Co do FAXE to piłem tylko to
http://ocen-piwo.pl/upload/faxe_original.png

i nie bardzo mi smakowało, a że była promocja, 3 sztuki powyższego piwka= szklanko/kufel gratis ;P

janek_janusz - Nie 13 Lut, 2011

ko0niu napisał/a:

Podwyższona jest tam goryczka i ekstrakt takze smak piwa sie tam niejaki przebija mimo mocy. Napewno nie jest to piwo do siedzenia przy nim w letnie dni ;) Bardziej alternatywa piwna, np na pierwszy dzień wiosny.

BadMotherfucker - Nie 13 Lut, 2011

FAXE bardzo dobre piwo - nie piłem i nie mam zamiaru pić tego czarnucha ale 3ch innych kosztowałem i są bardzo smaczne
ko0niu - Nie 13 Lut, 2011

oryginała to i ja piłem, kupiłem kiedyś właśnie w tej większej 1l puszce tak na spróbe. Dobre, do obiadu pamiętam weszło jak trzeba.