|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Inne - Co ostatnio zawładnęło Waszymi głośnikami?
xkrzysiekx - Pon 22 Gru, 2008
Masshysteri
Stanzberg - Pon 22 Gru, 2008
Najnowszy IŁ-62. Jeśli kogoś interesuje jak zabrzmiałoby skrzyżowanie Falarka z Neurosis, powinien sprawdzić ten krążek.
Stanzberg napisał/a: | skrzyżowanie Falarka z Neurosis |
znaczy sie nie że nei wierzę, zwłaszcza że słyszałem kilka utworów tej starej w sumie ekipy, ale jakos nigdy takich skojarzeń nie miałem. bardziej z graneim, ktore rozwineli Smok i Amoniak w swym projekcie PESD. ale oczywiscie obczaje ten material
Nieja - Pon 22 Gru, 2008
Stan napisał/a: | IŁ-62. Jeśli kogoś interesuje jak zabrzmiałoby skrzyżowanie Falarka z Neurosis, powinien sprawdzić ten krążek. |
Właśnie ciągle kusi mnie ta etykieta noisepanka, a jakoś nigdy nie miałem okazji tego posłuchać. Ale po takiej zapowiedzi chyba się bardziej zmobilizuje i w końcu to kupię.
Katuję The Stooges z płyt - najlepszy punk przed rokiem 1980!
Nieja napisał/a: | Stan napisał/a: | IŁ-62. Jeśli kogoś interesuje jak zabrzmiałoby skrzyżowanie Falarka z Neurosis, powinien sprawdzić ten krążek. |
Właśnie ciągle kusi mnie ta etykieta noisepanka, a jakoś nigdy nie miałem okazji tego posłuchać. Ale po takiej zapowiedzi chyba się bardziej zmobilizuje i w końcu to kupię.
Katuję The Stooges z płyt - najlepszy punk przed rokiem 1980! |
chyba przed 77 chciales powiedziec
shikari
Nieja - Pon 22 Gru, 2008
Nieee
Marguz - Pon 22 Gru, 2008
po pracy Cymeon X i Siege
Zwierz@k - Pon 22 Gru, 2008
dostałem nowych junkersów, więc katuje.
Stanzberg - Wto 23 Gru, 2008
xkrzysiekx napisał/a: | słyszałem kilka utworów tej starej w sumie ekipy, ale jakos nigdy takich skojarzeń nie miałem. | W ogóle się nie dziwię, to co wydał teraz ten zespół kompletnie się różni od ich poprzednich dokonań. Tzn. są jakieś odległe nawiązania, chyba ze 2 kawałki są stare, w nowych aranżacjach - ale nie takie całkiem stare: klimatu z kasety "Wódka Religia Hipokryzja" proponuję się nie spodziewać.
Nawet lubiłem tę kapelę, dobrze na żywo wypadali.
Mój sąsiad ostatnio ich kowerował wiercąc otwory na kołki pod półki.
U mnie: Chumbawamba z nieodżałowanego Jesus H Christ.
Mecenas - Wto 23 Gru, 2008
Ił zagrał fajnie w no mercy niedawno, nie znam za bardzo tej kapeli wiec n ie wiem czy nowe kawałki grali ale mnie sie podobało
ja zaś kontynuujac eduację w zakresie krastpanka wysłuchałem jakiejś płyty Amebix i nie jest to złe, ale wg mnie niewiele w tym pankroka
xkrzysiekx - Wto 23 Gru, 2008
Jesli chodzi o Amebix to sa rejony w sumie stenchcore'a i klasycznego, metalicznego crusta. panka tam za wiele nie ma, bardziej moze odjazdow w stylu Killing Joke. choc akurat ich najlepszy LP 'ARISE' jest dosc punkowy
dis - Wto 23 Gru, 2008
amebix to jest klasa sama w sobie
Marguz - Wto 23 Gru, 2008
proste że klasa
u mnie black flag/ rollins band / minor threat / bad brains
coś na takie granie mam ostatnio mocną ochotę a no i d.o.a
Anonymous - Wto 23 Gru, 2008
neurosis
Infernal - Wto 23 Gru, 2008
The police
The Misfits
Ryszard - Śro 24 Gru, 2008
Zapuściłem sobie coś, co kiedyś ktoś tu zareklamował. To świadczy wg mnie wyłącznie o potencjale tej kapeli, skoro po długim dość czasie nie zapomniałem i zarzuciłem ponownie.
Geldshit
Stanzberg - Czw 25 Gru, 2008
Ryszard napisał/a: | Geldshit |
Mam prośbę: podeślij mi jak możesz linka do dokonań tej załogi dobrodzieju.
Jakoś nie trafiłem na ich nagrania, a chętnie bym sprawdził...
Łajek - Czw 25 Gru, 2008
PANTERA
Zwierz@k - Czw 25 Gru, 2008
Junkers!
shiizaa - Czw 25 Gru, 2008
Zbeer
Ryszard - Czw 25 Gru, 2008
Jedyne co jak na razie miałem okazję przesłuchać to kawałki z myspace:
http://profile.myspace.co...endID=375814276 [Geldshit]
Kurczę, jak nie przepadam z damskimi wokalami, tak tutaj mi podchodzi naprawdę dobrze.
southpunk - Sob 27 Gru, 2008
Ryszard napisał/a: | [Geldshit] |
Kapela ma się bardzo dobrze,gra koncerty i szykuje się do wydania debiutu w Pasidaryk Pats Rec.
Ryszard - Sob 27 Gru, 2008
W każdym razie jedną płytę sprzedacie na pewno.
southpunk - Sob 27 Gru, 2008
Dzięki,przekażę im
xkrzysiekx - Sob 27 Gru, 2008
southpunk napisał/a: | Ryszard napisał/a: | [Geldshit] |
Kapela ma się bardzo dobrze,gra koncerty i szykuje się do wydania debiutu w Pasidaryk Pats Rec. |
no fajno. widziałem raz i mi sie podobało. oldskulowy, 100% punk
|
|