|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - SIEKIERA
Nikodem15 is back! - Pią 20 Sie, 2010
Pewnie będzie to coś innego zarówno od Siekiery punkowej, jak i nowofalowej. Tylko po co to nazywać Siekeira? Niby wiadomo, że "Siekiera" to synonim dla "Tomasz Adamski Band" ale w umysłach publiczności ta nazwa wywołuje ściśle okreslone konotacje utrwalone przez lata.
ameb-x - Pią 20 Sie, 2010
wg mnie tez nie powinni reanimować trupa, niech leży z dobrym imieniem w grobie
onufry zagłoba - Pią 10 Wrz, 2010
a ja osobiście nie mogę się doczekać tej nowej siekiery.
krzyczenie, że nowa siekiera na pewno będzie hujowa, że dobrzy to oni byli, ale w latach osiemdziesiątych - dla mnie to wręcz brak szacunku dla samego p.adamskiego (a dużo było takich postów).
jak dla mnie, siekiera to nie jakaś tam muzyka rozrywkowa, ile wręcz przeżycie emocjonalne. brzmieli naprawdę miażdząco w latach osiemdziesiątych i wyprzedzali swoją epokę. udało im sie osiągnąć to warunkach PeeReLu. a i tak, jak twierdzi p. adamski, wtedy nie dało sie w pełni wyrazić tego, co mu w głowie siedziało. spodziewam się, że z pomocą nowoczesnej techniki i na sprzęcie z XXI wieku uda sie wyprodukować JESZCZE BARDZIEJ niszczące dzwięki.
tylko czemu ta nowa płyta powstaje już tyle czasu?
"Siekiera jest ciągle ostra!"
suchy693 - Pią 10 Wrz, 2010
Umrzyj
BadMotherfucker - Pią 10 Wrz, 2010
suchy693 napisał/a: | Umrzyj |
nestor machno - Sob 11 Wrz, 2010
Z innego forum
To chłopaki teraz wrzucam MEGA RARA - nieznany kawałek SIEKIERY z 1986
http://www.mediafire.com/?qjuvuoqkimue0b2
Rotten82 - Nie 12 Wrz, 2010
sorry stary ale to może i jest siekiera, ale na pewno już z czasów nowej aleksandrii
Szymon69 - Pon 13 Wrz, 2010
Czyli wszystko się zgadza,Nowa Aleksandria wyszła właśnie w 1986.Zajebiste znalezisko.
Mecenas - Pon 13 Wrz, 2010
bardzo przyjemnie mi sie jadło śniadanie przy tym filmiku, jednakże póxniej włączyłem se kilingdżołka i przekonałem się na własne uszy że siekiera to tylko kowerband
Stanzberg - Pon 13 Wrz, 2010
Ściągam i sprawdzam!
michał ze wsi 2 - Pon 13 Wrz, 2010
Mam pytanie,nie będę zakładał tematu,może ktoś wie o co mi chodzi.Mianowicie widziałem kiedyś filmik z jakiegoś starego koncertu{chyba Jarocina}jak goście na scenie fikali kozły ubrani tylko w skarpetę na jajach.Co to było i gdzie filmik można znaleźć?Może ktoś wie?
suchy693 - Pon 13 Wrz, 2010
Film FALA o Jarocinie zespół bodajze KARCER
michał ze wsi 2 - Pon 13 Wrz, 2010
suchy693 napisał/a: | Film FALA o Jarocinie zespół bodajze KARCER |
Ta jest
http://patrz.pl/filmy/fala-jarocin-85-3-z-9-552469
Dzięki
suchy693 - Śro 15 Wrz, 2010
Rotten82 napisał/a: | sorry stary ale to może i jest siekiera, ale na pewno już z czasów nowej aleksandrii |
Róznice widac gołym okiem
Rotten82 - Śro 15 Wrz, 2010
Mecenas napisał/a: | bardzo przyjemnie mi sie jadło śniadanie przy tym filmiku, jednakże póxniej włączyłem se kilingdżołka i przekonałem się na własne uszy że siekiera to tylko kowerband |
jaki kurwa filmik?
Mecenas - Śro 15 Wrz, 2010
no ten z koncertu róbrege
Rotten82 - Śro 15 Wrz, 2010
kurde już myślałem, że ten plik podany przez nestor machno to filmik i nie potrafię go odpalić
czaka - Sob 18 Wrz, 2010
od tej kapeli zacząłem swoją przygodę z Pankiem. I osobiście uważam ją za najlepszą polską kapelę. Oczywiście mówię tu o siekierze sprzed Nowej Aleksandrii.
hogata - Sob 18 Wrz, 2010
a ja posłucham i na wszystkich frontach i aleksandrii. siekiera nowofalowa też się zajebiście sprawdza
czaka - Sob 18 Wrz, 2010
Przyznaję, że Nowa Aleksandria to ciekawa płyta, ale osobiście nie przepadam za takimi udziwnieniami. Są jednak kawałki, które mogę posłuchać jak np. Idziemy przez las czy szewc zabija szewca.
salomone - Nie 19 Wrz, 2010
http://www.punkoirarerecording.net/mp3/
25.09.2008 23:09 5373938 SIEKIERA-remont84.mp3
Słychać nawet słynne "świry do przodu próchno za drzwi"
Yacek - Śro 16 Lis, 2011
Nowa Siekiera: http://soundcloud.com/man...przekwitlo-lato
Rotten82 - Śro 16 Lis, 2011
właśnie przed momentem wrzucałem to na FB ;]
nie będę już wyrażał opinii bo to nie ma sensu. każdy gdy to usłysz będzie miał podobne zdanie i odczucie
Gain Kain - Śro 16 Lis, 2011
jedno jest pewne
Adamski znowu, tak jak to miało miejsce w momenice wydania "Nowej Aleksandrii",
wkurwia/szokuje/odbiera chęci do życia
BadMotherfucker - Śro 16 Lis, 2011
JA PIERDOLE
Nic więcej nie przychodzi mi do głowy
|
|