|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Punk - Street Punk Oi!
Zwierz@k - Czw 06 Gru, 2007
mrówa napisał/a: | skinheadzi maja poglady czysto narodowe a punki zazwyczaj anarchistyczne |
a ludzie o xywie "mrówa" wąskie horyzonty umysłowe. Ale to moje zdanie.
Dev - Pią 07 Gru, 2007
Najlepiej wchodzi mi Cock Sparrer i Bulby, raczej słabo sie orientuje w innych kapelach tego nurtu.
Okrzyk Oi! znawcom tematu wydaje się fajny i jazzy, ale postronni świadkowie odbierają to jako oj! (jak boli) i na nich to już odpowiedniego wrażenia nie robi
Dev - Pią 07 Gru, 2007
to mowię, że orientuję się słabo
uważam te kapele może za nie stricte oiowe, ale w pewnym stopniu na pewno.
Mecenas - Pią 07 Gru, 2007
ja tam się nie znam na szufladkach, ale też mi się wydawa że Cocksparrer to oi!music
Stanzberg - Pią 07 Gru, 2007
Mecenas napisał/a: | ja tam się nie znam na szufladkach, ale też mi się wydawa że Cocksparrer to oi!music | Cock Sparrer mocno wymyka się szufladkom; w "latach Decca" to co grali przypominało raczej zwykły rock, ale "Shock Troops" jest już uparcie pankowe. Później też byla to mniejsza lub większa mieszanka rocka, bluesa, oi!'a i punka, ale zawsze z przewagą tego ostatniego.
GRUBAS napisał/a: | 4 Skins |
No nie, tu się nie zgodzę. Four Skinsi zawsze grali oi-music.
GRUBAS napisał/a: | wszystkie kapele w pewnym momencie zostaly okrzyknięte przez jednego pana jako oiowe i tak to się ciągnie... |
Tak, a Garry Bushell powinien wisieć za to.
Nie przesadzajmy, dobrze? Te podziały się już w większości zatarły. Np. Partisansi byli nazywani "oi'owym zespołem", tymczasem nikt tak dziś o nich nie powie.
Anonymous - Pią 07 Gru, 2007
Devothka napisał/a: | Najlepiej wchodzi mi Cock |
to mnie akurat nie dziwi...
Piszczyk - Pią 07 Gru, 2007
n. napisał/a: | Devothka napisał/a: | Najlepiej wchodzi mi Cock |
to mnie akurat nie dziwi... |
Szczyt buractwa poniżej jakiejkolwiek krytyki.
Anonymous - Pią 07 Gru, 2007
ojej
Zwierz@k - Pią 07 Gru, 2007
oi!oi!
Piszczyk napisał/a: | n. napisał/a: | Devothka napisał/a: | Najlepiej wchodzi mi Cock | to mnie akurat nie dziwi... |
Szczyt buractwa poniżej jakiejkolwiek krytyki. |
A mnie to dla odmiany śmieszy.
mrówa - Pią 07 Gru, 2007
ok, moje poglady moja sprawa.
Zwierz@k napisał/a: | a ludzie o xywie "mrówa" wąskie horyzonty umysłowe. Ale to moje zdanie. |
dziekuje,
xkrzysiekx - Pią 07 Gru, 2007
Stanzberg napisał/a: | Piszczyk napisał/a: | n. napisał/a: | Devothka napisał/a: | Najlepiej wchodzi mi Cock | to mnie akurat nie dziwi... |
Szczyt buractwa poniżej jakiejkolwiek krytyki. |
A mnie to dla odmiany śmieszy. |
mnie też
gooy - Pią 07 Gru, 2007
jakze wyrafinowane poczucie humoru, normalnie tadeusz drozda, karol sztrasburger i benny hill w jednym
Blekit - Pią 07 Gru, 2007
+ maciek z klanu
Anonymous - Pon 10 Gru, 2007
kurwa, myslalem ze jak tez bede pisal o ruchaniu to mnie zaczniecie lubic.
xkrzysiekx - Pon 10 Gru, 2007
musisz zmienic plec
ok. a mam byc niedoruchana czy lepiej przeruchana?
wyruchana
ej
czas przeszly dokonany! badz doswiadczony! badz dominujacy!
wypierdalaj ekorkastowy wegepedalcze antykorowy. jak masz jakies zale to powiedz mi prosto w twarz! obrazam sie kurwa.
wez Ty się ode mnie odpierdol
Devothka napisał/a: | Okrzyk Oi! znawcom tematu wydaje się fajny i jazzy, |
Kiedys jak wracalem z Szefem Punków z WWA i innymi faszystami z najebundy to jakis typ z żelem we włosach i koszuli w chuj wie co krzykął do nas "oi!" tak,że nie wiem jak z tym wtajemniczeniem.
mojemu dziadkowi kiedys strzelilo w krzyzu i krzyknal oi - prowokacja czy juz faszyzm?
|
|