| |
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Na ka¿dy temat, nic o punku... - Komunikacja na portalu randkowym w Niemczech
PilsGils - Dzisiaj 14:05 Temat postu: Komunikacja na portalu randkowym w Niemczech Niedawno postanowiłem spróbować serwisu randkowego, żeby znaleźć dziewczynę. Ale szczerze mówiąc, na razie nie idzie mi to zbyt dobrze. Wydaje mi się, że ludzie tutaj są bardziej powściągliwi i nie lubią od razu się otwierać. Staram się być szczery, ale czasami mam wrażenie, że tego nie doceniają. Może zbyt szybko próbuję przejść do spraw osobistych?
PilsGils - Dzisiaj 14:05
A może wręcz przeciwnie, zbyt długo zwlekam z nawiązaniem kontaktu? Zauważyłem też, że wiele dziewczyn zwraca uwagę na gramatykę i styl wiadomości, a ja mam z tym problemy. Czy ktoś miał podobne trudności? Jak najlepiej prowadzić korespondencję, żeby zainteresować dziewczynę w Niemczech? Może są jakieś wskazówki dotyczące kultury komunikacji? Bardzo chcę zrozumieć, jak nie odstraszyć ludzi już od pierwszej wiadomości.
Hantor - Dzisiaj 16:38
Radzę na początku nie zadawać zbyt wielu pytań dotyczących konkretnie tej osoby. Lepiej zapytać o coś neutralnego. Zawsze obserwuję przebieg rozmowy – jeśli dziewczyna odpowiada mi szybko, mogę zadawać kolejne pytania. A kiedy widzę, że nie ma ochoty pisać, po prostu przestaję pisać. Tak właśnie było w przypadku portale randkowe w niemczech za darmo . Wieczorem przestałem do niej pisać, a rano sama do mnie napisała. Wtedy zrozumiałem, że byłem zbyt natarczywy. Musisz sam zrozumieć, gdzie leży granica, kiedy rozmowa przekracza pewną linię. Od dawna korzystasz z serwisów randkowych? Jeśli jesteś nowicjuszem, to przyjdzie to z doświadczeniem. Powodzenia!
|
|