|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
NEWSY - Farben cwele i przyjaciele
spaf_antynazi - Wto 31 Lip, 2012 Temat postu: Farben cwele i przyjaciele Takie cosik mi sie wyswietlilo na gg: "Legenda punka powraca. Posłuchaj slingla!
Klikam a tu :
http://www.gadu-gadu.pl/j...utm_medium=main
Czekam na Wasze komentarze
Aida - Wto 31 Lip, 2012
Zajebiście! Będę mogła słuchać nowe piosenki tej legendy panka! Moje życie nabrało sensu uff
A tak serio- Co wymagać od gadu gadu?
skunx - Wto 31 Lip, 2012
ile można śpiewać o tym samym... Ale zeby zarabiać grają...
suchy693 - Wto 31 Lip, 2012
Co tu wymagać od nich jak się gra KUPĘ cały czas
Mecenas - Wto 31 Lip, 2012
jakby nie to ajaj i nazwa to nikt by tak nie marudził, są gorsze kapele - muzycznie
Rotten82 - Wto 31 Lip, 2012
podobalo mi sie zajebiscie, a potem typ zaczal spiewac, przewinalem troche dalej a tam 'ajajajajjaj'. wylaczylem
Aida - Wto 31 Lip, 2012
Mecenas napisał/a: | są gorsze kapele - muzycznie | ale też lepsze i o wiele mniej od FL się promują - napewno nie na gg ;d
Stanzberg - Śro 01 Sie, 2012
Normalny styl FL, nie jestem zaskoczony.
Fani takiego grania na pewno się nie rozczarują.
kawkader - Nie 05 Sie, 2012
Widziałem ich na woodstocku teraz - wokalista jest tak chujowym typem że aż boli
wlochaty562 - Wto 07 Sie, 2012
Na woodstocku miałem okazję być na ich koncercie. Powiem krótko: żenada w chuj. Ta nowa płyta nie ma nic wspólnego z punkiem, chociaż ta taką kapelę się ich uważa. Na drugi dzień po koncercie widziałem jak Wojtek Wojda jechał na mecz piłkarski "Wykopmy rasizm ze stadionów" nowiutką Skodą. A jak słyszę to co gadają, dziewczynki w różowych bluzkach i glanach za 300 zł to mnie krew zalewa. Farbeni to cwele nie punkowcy. Po prostu się sprzedali. Grają teraz juz tylko dla kasy. Tyle.
Stanzberg - Wto 07 Sie, 2012
Cytat: | widziałem jak Wojtek Wojda jechał (…) nowiutką Skodą. |
Wybacz, ale jaką miał mieć tę skodę…? Najlepiej z lat 80., rozjebaną i wgniecioną, to byłby prawdziwy punk.
Przy całej mojej niechęci dla zespołu, trochę ciężko rozpatrywać kategorie muzyczne przez pryzmat samochodu jaki ma wokalista, co…?
Mecenas - Wto 07 Sie, 2012
takim powinni jeździc pankowcy
suchy693 - Wto 07 Sie, 2012
Fajna bryka !!!!!
wlochaty562 - Wto 07 Sie, 2012
Stanzberg napisał/a: | Cytat: | widziałem jak Wojtek Wojda jechał (…) nowiutką Skodą. |
Wybacz, ale jaką miał mieć tę skodę…? Najlepiej z lat 80., rozjebaną i wgniecioną, to byłby prawdziwy punk.
Przy całej mojej niechęci dla zespołu, trochę ciężko rozpatrywać kategorie muzyczne przez pryzmat samochodu jaki ma wokalista, co…? |
No tak, ale to świadczy o tym ile kasy musza zarabiac. A z tego co wiem, to oni sie chyba utrzymuja z grania. Chyba ze to nie prawda.
Szymix - Wto 07 Sie, 2012
A tak obiektywnie patrząc - to co z tego? Jeżeli ktoś komuś chciałby za to samo dać więcej kasy to w czym problem? Problem sie pojawia gdy dla tej kasy zmienia się swoją muzykę, słowa, zachowanie. Kiedyś też podobnie na to patrzyłęm. Mądrze powiedział Zygzak w wywiadzie chyba po D.I.Y. feście - że gdyby dostali propozycję zagrania w Opolu na festiwalu to by tam zagrali i zrobili takie samo dobre pankowe szoł jak zawsze. A chyba nie ma na swiecie człowieka który robiąc to samo nie chciałby więcej zarobić. Problem jest w ich gwiazdorstwie.
spaf_antynazi - Wto 07 Sie, 2012
Ja generalnie nie widze nic zlego w tym ze ktos zarabia na muzyce PunkRockowej tylko pod warunkiem ze bilet na koncert kapeli nie kosztuje 20/30 zł tylko 10zł max. Wojtus znalaz sobie fajna maszynke do zarabiania pieniedzy tylko ze ma to juz bardzo malo wspolnego z PunkRockiem. Nowa Skoda ??? prosze bardzo ale za prace w fabryce
Mecenas - Wto 07 Sie, 2012
wojda robi kesz na maenadżerowaniu, jakieś bednarki czy cos takiego
Stanzberg - Wto 07 Sie, 2012
Też gdzieś słyszalem tę plotkę, może jest w tym ziarno prawdy.
michał ze wsi 2 - Śro 08 Sie, 2012
Dzień dobry.
Pozwolę sobie wyrazić opinię na ten temat.
Nie mam sprecyzowanego zdania na ten temat.
Szo - Śro 08 Sie, 2012
Cytat: | No tak, ale to świadczy o tym ile kasy musza zarabiac. A z tego co wiem, to oni sie chyba utrzymuja z grania. Chyba ze to nie prawda. |
Bez przesady. Może jakby to był nowy Lexus albo BMW 7, to faktycznie trochę mało punkowe, ale nowa Skoda? (no chyba że Superb to hehheh )
Kiedyś zastanawiałem i np.
Podjechałby jeden gość z zespołu 15-letnim Roverem 75 którego można kupić za 8-9 tys. pln i pewnie punki wyjadą z hasłem że burżuj. Podjedzie drugi kilkuletnim Oplem Corsą i nikt raczej nic nie powie, choć zapłacił za nią 25 tys. pln więc większy "burżuj"
Cytat: | Ja generalnie nie widze nic zlego w tym ze ktos zarabia na muzyce PunkRockowej tylko pod warunkiem ze bilet na koncert kapeli nie kosztuje 20/30 zł tylko 10zł max. |
No bez przesady w jedną jak i drugą stronę, 10 zł max? To się nie złoży i trzeba będzie dopłacać. Robisz taki koncert, przychodzi ci załóżmy 150 osób i musisz z tego opłacić koszty dojazdu kilku kapel, jedzenie, browar, nocleg dla nich, kogoś na bramkę, plakaty i plakaciarzy, wypożyczenie sprzętu, akustyk. No i chyba fajnie żeby coś zostało dla kapeli?
"max 10 pln" to przesada w drugą stronę. Potem skutek taki że kapela ma po dwa browary na głowę i ledwo im na transport starcza.
Całe szczęście mam punkowy wóz. Hahaha.
Szo - Śro 08 Sie, 2012
Cytat: | podobalo mi sie zajebiscie, a potem typ zaczal spiewac, przewinalem troche dalej a tam 'ajajajajjaj'. wylaczylem |
Otóż to
suchy693 - Śro 08 Sie, 2012
To ze kolesie chcą zarabiać jak najwiecej to ja ich rozumiem maja żony,dzieci,kochanki ,raty w żaglu każdy chce jakos życ .Ale to że wokal jest bucem i robia chujową muzykę wymyślając na swoją potrzebę ze grają punkyreggaeparty to juz jest chore .
Stanzberg - Śro 08 Sie, 2012
Tak, ten zespół jest świetnym przykładem na to, że nie tyle liczy się muzyka, ile marketing.
spaf_antynazi - Śro 08 Sie, 2012
10zł i wstep 150 osob to masz 1500zł... przez 4 weekendy w miesiacu to masz juz 6000zł podziel to na 4 osoby to Ci wychodzi 1500zł na twarz. Koszty niech bedzie ze 500zł na miesiac na twarz.... idzie z tego wyzyc. Kwestia taka ze mozna grac 2-3 koncerty w weekend i ze czasami trafiaja sie grubsze stawki.... Nie robmy dziwki z muzyki
Szymon69 - Śro 08 Sie, 2012
wlochaty562 napisał/a: | Na drugi dzień po koncercie widziałem jak Wojtek Wojda jechał na mecz piłkarski "Wykopmy rasizm ze stadionów" nowiutką Skodą. |
Superb czy Yeti? Bo jak niższy model, to za dużo tej kasy nie trzepią, kaman.
|
|