|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Na każdy temat, nic o punku... - ALKOHOL. NADWAGA. EFEKT JO-JO. DIETETYK. PIWO, IG DLA PIWA.
SylwiaTUFT - Pon 09 Maj, 2011 Temat postu: ALKOHOL. NADWAGA. EFEKT JO-JO. DIETETYK. PIWO, IG DLA PIWA. ______________________________________________________________________________________________________________________________________
PIWO. ETYMOLOGIA. ♥♥♥♥♥
BH.236.
MOTTO: PIWO, TO OCZYWISTOŚĆ. *****
WIKIPEDIA:
Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich.
IRL KRAKÓW:
Wymieniony wyżej napój (piwo) zawsze wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania. Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, zatem wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne.
PROBLEM MOŻE WYSTĄPIĆ, DOPIERO W PRZYPADKU KUMULACJI TOKSYN:
Tj. gdy wypijamy więcej niż 0,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn skutecznie. Wobec tego napój ten nie może być zalecany, nie musi być zakazany i dlatego też klasyfikuje się go jako dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA:
Piwo to napój po którym się nie tyje, czyli biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. *****
NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O piwie i nie tylko o piwie, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszjąc się przy tym skutecznie.
PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.
NALEŻY TAKŻE DOSTOSOWAĆ SIĘ DO WSKAZÓWEK DIETETYCZNYCH:
I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.236.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Aneta - Pon 09 Maj, 2011
no dobra ale o co chodzi ?
zachariasz - Pon 09 Maj, 2011
O oczywistą oczywistość
Cyb - Pon 09 Maj, 2011
@op
Pierwsza lepsza tabelka z sieci, pokazuje, że piwo ma IG 110, czyli o japierdole. poza tym piwko ma do 300kcal i jak zauwazylas, tam prawie nic nie ma w sensie wartosci odzywczych, wiec to sa puste kalorie. i wez na dobrej imprezie zajeb 8 browarow, co jak sobie pomnozysz razy 200kcal, czyli mniej niz ma wychodzi ci prawie cale dobowe zapotrzebowanie kobiety srednich gabarytow. dojeb do tego jakies czipsy i voila. bez kitu piwo lepsze od chleba, bo gryzc nie trzeba.
a sorry, ze wspominam, ale watroba cie kocha
suchy693 - Pon 09 Maj, 2011
zachariasz napisał/a: | O oczywistą oczywistość | to po co te wiadomosci nie czaje tego tematu
ko0niu - Wto 10 Maj, 2011
Też nie ogarniam o co chodzi, wiadome jest, że piwko kolorycznym jest aczkolwiek ja jakoś nie dorobiłem się jeszcze beercepsa mimo, iż zdarzają się takie tygodnie kiedy codziennie praktycznie do obiadku jednego bronka walnę a na weekendzie wiadomo - weekend
PepsiPL - Wto 10 Maj, 2011
U mnie powoli zaczyna się ten mięsień kształtować, więc muszę dbać o niego zdecydowanie bardziej niż dotychczas..
Aneta - Śro 11 Maj, 2011
może po prostu zmienię temat - na mięsień piwny - a ten pierwszy post będzie tak sobie wisiał ?
SylwiaTUFT - Śro 29 Lut, 2012 Temat postu: CELLULIT. REFLUKS. FACEBOOK. EFEKT JO-JO. CHLEB TYPU KR-IRL. ______________________________________________
ZOBACZ TAKŻE: NISKIE WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.
CHLEB TYPU KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. *****
1.TEMAT.
http://www.he.com.pl/forum/viewtopic.php?p=3490
ARTYKUŁ BH.548.
1._: http://www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: http://www.modauroda.fora...onalne,799.html
3._: http://www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
004.(1.T.) _: http://uwagababciagotuje....ej-z-ryzem.html
Biologia, medycyna.
1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.
P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.
______________________________________________
|
|