|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - The Freaks
szymon - Sob 16 Kwi, 2011 Temat postu: The Freaks Bardzo fajna kapelka ze Szczecina...przypadkiem trafiłem na ich nagrania na płytce dodawanej do pierwszego numeru Dead Pressu...
Kawałek Rock'n'roll umiera zapada w pamięć...panowie na razie wydali jedną studyjną płytę ''77 w skali Beauforta...szkoda że tak rzadko grywają w centralnej Polsce....
Zwierzak podobno szukacie wydawcy?Myślałeś o JJR ewentualnie Oliflancie?
Napisałbyś ile macie nowych kawałków i gdzie was można wysłuchać poza Szczecinem?
Mecenas - Nie 17 Kwi, 2011
no właśnie niedługo grają w krakowie
jak dla mnie całkiem w pytkę muza, ale zanim zaczną coś znowu nagrywać to niech zrobią jakieś turne
Stanzberg - Pon 18 Kwi, 2011
Nie wierzę, że nie ma o nich tematu na forum.
Spoko zespół, z płyty całkiem OK, na żywo też, choć widziałem z 4 latka temu ost. raz.
Zwierz@k - Pon 18 Kwi, 2011
Stanzberg napisał/a: | Nie wierzę, że nie ma o nich tematu na forum. |
Jest chyba w młodej scenie, ale jakby nie patrzył kapeli leci 6 rok szymon napisał/a: | Zwierzak podobno szukacie wydawcy?Myślałeś o JJR ewentualnie Oliflancie? |
Myśleliśmy o wielu różnych wydawcach, kombinujemy cały czas, wyjdzie jak wyjdzie. Niestety nie jest to takie proste jakby się moglo wydawać.
szymon napisał/a: | Napisałbyś ile macie nowych kawałków |
nowych poki co mamy 9, do tego na płyte nagramy jeden kawałek z dema, jak Bóg da w nowym aranżu. Na koncertach robimy mix starych i nowych, co zrozumiałe.
szymon napisał/a: | gdzie was można wysłuchać poza Szczecinem? |
Najbliższy gig to Kraków, 14 maja. Z wyjazdowymi gigami mamy troche teraz przejebane bo ja i Maxio zaczeliśmy studiować zaocznie. Ale postaramy się spiąć i pobujać troche po Polszy przed nagraniem "dwójeczki"
A poza tym? mamy nowego basiste, nie zmieniamy w końcu kanciapy co miesiąc - jest dobrze. Nowy skład, nowy materiał, ci sami kretyni.
Aneta - Wto 19 Kwi, 2011
JAKI WYWIAD
maxdal - Nie 23 Paź, 2011
Udało nam się sklecić materiał i go nagrać, oto odnośniki, uprzedzając pytania roboczy tytuł płyty i najbardziej prawdopodobny to "Alkoholowa manipulacja kosztem czyjegoś szczęścia" jako takiej okładki nie ma jeszcze, zresztą jak i wydawcy, więc to wszystko jeszcze bliższa lub dalsza przyszłość nagranych zostało 10 numerów.
Oto przekrój:
Nokaut
Browar kumple pub(evil conduct)
Promomix 2011
BadMotherfucker - Pon 24 Paź, 2011
PANK AS FAK
Kawał dobrej roboty po tym co słyszę - w całości zapewne jeszcze lepiej będzie
suchy693 - Pon 24 Paź, 2011
Pierwsza była dobra ta bedzie jak słyszę jeszcze lepsza .Dobra robota panowie hydraulicy
Zwierz@k - Pon 24 Paź, 2011
dziękujemy, staraliśmy się
Rotten82 - Pon 24 Paź, 2011
Na razie miałem okazję przesłuchać tylko "Nokaut" i mnie się podoba. Dobry wokal
SantaClaus - Pon 24 Paź, 2011
Mnie zaś podoba cover Evil Conduct
Zwierz@k - Pon 24 Paź, 2011
Evil Kindziuk
Old Crewman - Wto 25 Paź, 2011
SantaClaus napisał/a: | Mnie zaś podoba się cover Evil Conduct |
maxdal - Wto 25 Paź, 2011
MYSPACE
tutaj ostateczna wersja
Stanzberg - Pią 28 Paź, 2011
Całkiem spoko, ale myślałem, że przełamiecie jakoś tego polskiego stritpanka.
Wokal wydaje mi się właśnie jakby przytłumiony, pewnie na CD będzie lepiej brzmieć.
Cover Evil Condusts faktycznie super tyle, że nie znam oryginału.
litmanem - Sob 29 Paź, 2011
chmm, czy to ten sam zespół który słyszałem na poprzedniej płycie ?
zapowiada się ciekawie
Biały - Wto 01 Lis, 2011
Miło, że zespół żyje! Lepsze to od Dead Pony
Stanzberg - Śro 02 Lis, 2011
Mam zupełnie odmienne zdanie, taka kapela jak Dead Pony była jedna, niestety Freaks już tak oryginalni nie są.
Zwierz@k - Śro 02 Lis, 2011
Stanzberg napisał/a: | Cover Evil Condusts faktycznie super tyle, że nie znam oryginału. |
w oryginale to się wabi "down the pub" - sprawdź sobie na jewtubie
Co do Dead pony, to pozostało w stanie uśpienia na czas nieokreślony, wymieniło jednego gitarzyste, który naprawdę potrafi grać i powolutku szykuje nowe kawałki. niebawem też wejdziemy chyba do studia żeby nagrać Ep/demko z prawdziwego zdarzenia
Dziękuje za wszystkie opinie i proszę o więcej
|
|