|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - POLAROID ANDROID
Xiao Mei - Nie 06 Kwi, 2008 Temat postu: POLAROID ANDROID Wreszcie został zarejestrowany materiał wrocławiaków:
http://www.myspace.com/polaroidus
69 - Nie 06 Kwi, 2008
powiem krotko:
za je bis te !
Stanzberg - Pon 07 Kwi, 2008
Ale badziewie... co to ma wspólnego z pankrokiem?
Do wora z tym gównem.
xkrzysiekx - Pon 07 Kwi, 2008 Temat postu: Re: POLAROID ANDROID
raz widziałem na żywo PA i całkiem spoko. co prawda Hubert jest chyba zbytnim idealistą, jesli idzie o wiarę w "kumatośc" rodzimych HH, ale i tak pełen rispekt za to co robi.
Nieja - Pon 07 Kwi, 2008
Zupełnie mnie nie rusza ta muza - ani dobrych bitów i flow'u, teksty średnie, żeby nie powiedzieć słabe. Zamiary to może i szczytne były(podsunąć polskim hh coś zaangażowanego/dać pankom trochę kumatego hiphopu), ale mnie to nie kręci.
69 - Pon 07 Kwi, 2008
Stanzberg napisał/a: | Ale badziewie... co to ma wspólnego z pankrokiem? |
nie samym pankrokiem czlowiek zyje
xkrzysiekx napisał/a: | co prawda Hubert jest chyba zbytnim idealistą, jesli idzie o wiarę w "kumatośc" rodzimych HH |
moze i tak, ale lepiej zeby byli na swiecie tacy idealisci niz mialo by ich zabraknac
Xiao Mei - Pon 07 Kwi, 2008
Tez widzialam na zywo i pamietam to jako fajnie spedzony czas.
Zawsze to narzekanie, bosze ile mozna, wiadomo, ze K44 ani Paktofonika to to nie jest, ale chyba pierwszy album z taka nuta na rodzimej scenie, wiec ode mnie pelen szacun.
hardcore punx - Czw 10 Kwi, 2008
Miałem okazję przesłuchać cały materiał zarejestrowany na tę płytę i muszę powiedzieć, że podoba mi się. Bardzo dobre teksty, muzyka też ciekawa (to jest inny, nie mainstreamowy rodzaj hip hopu, do którego przywykła chyba większość słuchaczy).
Stanzberg - Pią 11 Kwi, 2008
hardcore punx napisał/a: | nie mainstreamowy rodzaj hip hopu | Wybacz, nie rozróżniam. Dla mnie to jeden zlew.
Stanzberg - Pią 10 Lip, 2009
przesłuchałem wnikliwie, i tylko potwierdziło to moje obiekcje.
Teksty beznadziejne technicznie - MC's z Polaroid Android nawijają gorzej od najsłabszych blokersów nieporadnie klecących rymy. Liryka tak nieudana, że aż się nie daje słuchać.
Bitów też nie chce mi się komentować, bo też nie prezentują jakiegoś wybitnego poziomu, ale w HH akurat to dałoby się przeżyć, bo istotna jest warstwa liryczna.
Ekipa ma coś ciekawego do powiedzenia, ale robi to w stylu w jakim gra się w DIY hc/punk bandzie, który nigdy nie wyjdzie z garażu.
Chcąc posłuchać podobnego przekazu wybiorę byle jaką płytę hc/punk i będzie to 100 x lepszy wybór.
Chcąc posłuchać takiej muzyki wezmę obojętnie jaką produkcję z krajowych blokowisk i to też będzie lepsze.
Szo - Pią 10 Lip, 2009
Też nie jestem optymistą. Dla mnie to jest mniej więcej tak jak chrześcijański rock, przeszczep czegoś na obcy grunt.
Ale w sumie nie uważam żeby to było złe, chociaż powinni jeszcze popracować nad warsztatem (flow).
Szo - Sob 11 Lip, 2009
Cytat: | MC's z Polaroid Android nawijają gorzej od najsłabszych blokersów nieporadnie klecących rymy. |
Nie no, nie przesadzajmy dla beki jak poszukać to jest pełno znacznie gorszego hip hopu, niejednokrotnie pozbawionego rymów nawet
wawrzon - Pon 13 Lip, 2009
AnarchoSkłotoRap Rolling Eyes
no kurwa... tragiczne. Nie wiem czy się mylę, ale jeżeli ktoś ze skłota nagra cokolwiek, pierdolnie jakieś dwie przeszkadzajki i tekst o wolności to i tak się będzie podobać...
Nie dało się odsłuchać wszystkich kawałków do końca...
Chujnia !
Stanzberg - Śro 15 Lip, 2009
Cytat: | jest pełno znacznie gorszego hip hopu, niejednokrotnie pozbawionego rymów nawet | Nie twierdzę, że nie, ale to chyba mało chwalebne dla zespołu stwierdzenie, że: "istnieją jeszcze gorsi od nas".
xkrzysiekx - Czw 16 Lip, 2009
nie bardzo rozumiem ta cala nagonke na Polaroid. akurat to jest naprawde hip hop na poziomie i z dobrymi lirykami. nei ma sensu stawiac obok ziomali z blokowisk, bo to inna scena, inny rap, inna mentalnosc, inna muzyka
Stanzberg - Czw 16 Lip, 2009
Cytat: | hip hop na poziomie i z dobrymi lirykami. |
Nic z tego, kolego.
8 metrów mułu.
Cytat: | nie bardzo rozumiem ta cala nagonke | To nie nagonka... ja zaś nie bardzo rozumiem podniecanie się tym.
Cytat: |
nei ma sensu stawiac obok ziomali z blokowisk, bo to inna scena, inny rap, inna mentalnosc, inna muzyka | Jest sens - choć tylko na gruncie porównań "technicznych". Jak ktoś słyszał "normalny" hip-hop, wie jak można nieźle rymować i do tego ułożyć zajebisty beat. Tu tego nie mamy.
electropunk - Sob 25 Lip, 2009
uważam że jak na hip hop to całkiem niezły materiał głównie ze względu na teksty
Polaroid pośród syfiastego i bezmyślnego hip hopu w polszy wcale nie wypada tragicznie. Niestety poprzez ciężkie i surowe beaty gdzie ze świecą szukać melodii raczej nie spowodują zainteresowania wśród standardowego fana hip hopu. A szkoda...
Nawiązując do hh to jakiś czas temu zainteresowała mnie francuska grupa Keny Arkana i kawałek La Rage http://www.youtube.com/watch?v=1OsjyYL1LCs
|
|